Menu Zamknij

Nasze Bistro i Nasze Menu

Dzisiejsza karta dań – piątek 17 stycznia

Śniadania (do godz. 12)

jajecznica na maśle z pieczywem – 16 zł
• jajecznica na szynce/bekonie z pieczywem – 19 zł
• jajko sadzone na bekonie z pieczywem – 19 zł
• kiełbacha zasmażana z cebulką podawana z pieczywem i ogórkiem – 20 zł

Zupy

pomidorowa z makaronem – 15 zł
• grochówka wojskowa – 16 zł
• kapuśniak z kiszonej kapusty – 16 zł
• żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem – 19 zł

Burgery

klasyczny (wołowina, pomidor, ogórek, sałata rzymska, rukola, grillowany boczek, cebula czerwona, prażona cebulka, sos majonezowy, sos barbecue) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 37 zł
• burger rybny (dorsz, pomidor, ogórek, sałata rzymska, rukola, cebula czerwona, prażona cebulka, sos majonezowy, sos czosnkowy) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 37 zł
WEGE!!! • z camembertem (panierowany camembert, pomidor, ogórek, sałata rzymska, rukola, cebula czerwona, prażona cebulka, sos majonezowy, sos barbecue) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 37 zł
• burger drobiowy (grillowana pierś z kurczaka, pomidor, ogórek, sałata rzymska, rukola, cebula czerwona, prażona cebulka, sos majonezowy, sos barbecue) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 37 zł
burger na wypasie (wołowina, jajko sadzone, grillowany boczek, pomidor, ogórek konserwowy, czerwona cebula, prażona cebula, rukola, sos barbecue) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 39 zł
burger szalony byk (wołowina, sałata, rukola, jallapeno, papryka czerwona, sos amerykański hot) z frytkami stekowymi i surówką typu colesław – 37 zł

Dania główne

filet z dorsza z patelni z ziemniakami lub frytkami i kapustą kiszoną – 37 zł
• rumsztyk wołowy z cebulą z ziemniakami i surówką – 35 zł
• kotlet drobiowy z ziemniakami lub frytkami stekowymi i surówką – 31 zł
• camembert panierowany w sezamie z żurawiną z frytkami stekowymi i surówką – 31 zł
• tradycyjny schabowy z ziemniakami lub frytkami stekowymi i surówką – 31 zł
(bez glutenu) • grillowana pierś z kurczaka z warzywami (papryka, cukinia, cebula) i mozzarellą z frytkami stekowymi lub ryżem i zestawem surówek – 36 zł
(bez glutenu) • grillowana pierś z kurczaka z frytkami stekowymi lub ryżem i zestawem surówek – 34 zł
• drobiowy po parysku z frytkami stekowymi lub ziemniakami i zestawem surówek – 37 zł
• schabowy zapiekany z pieczarkami i mozzarellą z frytkami stekowymi i surówką – 35 zł

Sałatki

nicejska (tuńczyk, oliwki, jajko, pomidor, ogórek papryka, czerwona cebula, orzechy, mix sałat, grzanki, winegret) – 36 zł
• z grillowanym kurczakiem (grillowane kawałki piersi kurczaka, pomidor, czerwona cebula, ogórek, papryka, mix sałat, oliwki, orzechy, grzanki, winegret) – 36 zł
• z camembertem (camembert grillowany, pomidor, czerwona cebula, ogórek, papryka, mix sałat, oliwki, orzechy, żurawina, grzanki, winegret) – 36 zł
• z wędzonym łososiem (łosoś, pomidor, czerwona cebula, ogórek, papryka, mix sałat, oliwki, orzechy, grzanki, winegret) – 38 zł

Pierogi 8 szt.

ruskie z cebulką lub ze śmietaną – 24 zł
• z kaszą gryczaną i pieczarkami z cebulką – 27 zł
• ze szpinakiem z cebulką lub ze śmietaną – 26 zł
• z mięsem ze skwarkami – 28 zł
• mix pierogów (mięsne, ruskie, ze szpinakiem, i z kaszą) 12 szt. z cebulką – 34 zł

Menu dla dzieci

mini pomidorowa – 9 zł
kotlecik drobiowy w chrupiącej panierce w zestawie z ziemniaczkami i surówką – 23 zł
stripsy z kurczaka podawane z frytkami stekowymi i surówką – 23 zł
• naleśniki z nutellą i owocami podawane z bitą śmietaną i sosem owocowym – 21 zł

Zapraszamy !!!

106 komentarzy

  1. 88

    Najlepszy placek węgierski. W Klodzku i Polanicy też są podobno dobre ale cena około 25 zł więc widocznie oproszone są złotem nie żółtym serem

  2. Łukasz

    Polecam z całego serca stołówkę w Magnolii. Bardzo sympatyczni właściciele. Najlepszy w menu to placek węgierski. Cena i jakość posiłków zostawia konkurencję daleko za plecami. Pozdrawiam

  3. Patryk Kosiński

    We Wrocławiu za taką cenę nie znajdziesz nic pyszniejszego, placek po węgiersku to najlepsze danie na obiad jakie jadłem w życiu. Polecam gorąco.

  4. Joanna

    Najlepsze jedzenie w bardzo dobrej cenie! Każda zupka czy danie główne które miałam okazje spróbować zawsze było przepyszne! Polecam każdemu! 🙂

  5. Młyn

    Najpyszniejsze jedzenie i nasympatyczniejsza obsługa! Bardzo duże porcje, podane z uśmiechem i w takiej cenie, że nie opłaca się w domu gotować. 🙂

  6. Smakosz69

    Jedzonko prima sort, chapeau bas dla kuchni. Obsługa miła, nie ma się nawet do czego przyczepić. We Wrocławiu tak dobrze zjeść i za taką cenę to tylko tu.

  7. Stały klient

    Podpisuję się pod wszystkimi pozytywnymi komentarzami nie znam lepszej stołówki niż ta. Jedzenie zawsze świeże i solidnie podane. Bardzo miła obsługa oraz dobra organizacja obsługi klienta. Mógłbym śmiało polecić każdemu wybrednemu gościowi. Moja ocena 5/5

  8. Degustatorek

    Najlepszy placek w mieście! Każdy kogo przyprowadzam do tej stołówki nie chce słyszeć później o tym, że można jeść w innym miejscu 🙂 TAK TRZYMAĆ!

    • Filomena Nowak

      Dziękujemy. Automaty na sali nie należą do nas i nie mamy na to wpływu … a prawdziwą kawę czy herbatę zawsze można u nas wypić 😊

  9. Gosia

    Bardzo polecam. Przypadkowo trafiłam na stołówkę i od paru miesięcy jadam z mężem systematycznie.Porcje jak dla drwala z Bieszczad, ceny niskie i najważniejsze jest smacznie.

  10. Tomasz

    Jedzenie jest pyszne, duże, smaczne porcje, jednak dość monotonne menu.
    Prośba do Pań – ostatnio zauważyłem jak Pani wydaje resztę klientowi po czym następnej osobie posypuje ziemniaki koperkiem – może warto używać rękawiczki albo jakiegoś narzędzia kuchennego. Pozdrawiam.

  11. Smakosz

    Poproszę o więcej troski przy smażeniu placków ziemniaczanych do placka po węgiersku. W wielu przypadkach placki są przypalane i przez to niesmaczne i niezdrowe. Widać, że niektóre placki są jasne, prawidłowo wysmażone, zatem można lepiej. I proszę nie tłumaczyć się jakością ziemniaków. Od was zależy, jaką macie jakość, szczególnie, że podnosicie ceny, celem zachowania tej jakości. Placki nie powinny być przypalone. Koniec kropka. Cdn, gdy będzie coś nie tak. Starajcie się!

  12. Sąsiad.

    super jedzenie i miła atmosfera, polecam gorąco.
    a może by tak wprowadzić dania jednogarnkowe???
    Chętnie bym widział fasolkę po bretońsku :)))

  13. sąsiad ze Strzegomskiej

    Prosimy o uaktualnienie statusu. Czy wiedzą Państwo jak się będzie rozwijać sytuacja?
    Czy możemy liczyć jeszcze na Państwa działalność.
    Życzę rychłego powrotu do działalności……..Ewentualnie sukcesów finansowych na innym polu w tym okropnym czasie
    pozdrawiam

  14. Mirek Las

    Pani Filomeno, stołowaliśmy się u Was niemal codziennie. Bardzo nam będzie brakowało Waszych przepysznych obiadów – pod każdym względem pozostawiały konkurencję daleko w tyle.
    Nie wiem gdzie teraz się będziemy stołować – niestety Lutynia nam nie po drodze, ale mam nadzieję, że chociaż odwiedzimy Was w któryś weekend.
    Życzymy powodzenia w nowej lokalizacji 🙂 a gdy sytuacja się uspokoi, być może powrotu w rejon Magnolii 😉

  15. Stały bywalec

    Droga Załogo Gotujemy z Pasją,
    zamknięcie punktu we Wrocławiu to bardzo smutna wiadmość, która uderza w serca i żołądki wszystkich smakoszy dań obiadowych. I to na sporym terenie Wrocławia. Pracownicy służb mundurowych mogą mieć problem z wygospodarowaniem czasu na dojazd na obiad do Lutyni. Bardzo proszę rozważyć opcję dowozu do Wrocławia, by ulżyć człowiekowi w cierpieniach konsumpcji dań z zagranicznych sieciówek.

    Będziemy tęsknić, a sam powrót do nowej rzeczywistości po pandemii, właśnie stał się smutniejszy.
    Wszystkiego dobrego i oczywiście powodzenia finansowego w nowym epizodzie restauracyjnym. Smacznego nie trzeba życzyć, bo to pewnik w Państwa wykonaniu 🙂

    • Filomena Nowak

      Bardzo dziękujemy, po takich słowach nie sposób nie dowozić jedzonka do Wrocławia. Będziemy informować jak już wreszcie ruszymy 🙂

  16. Wielbiciel placka

    Wielka szkoda, że znikacie z Wrocławia. To niepowetowana strata. Wasze menu odbiegało od standardowych stołówek a tym bardziej od wszelkiej maści gyrosów co było wielkim atutem. Porcje też były odpowiednie i głodny mógł się porządnie najeść. Nie byłem stałym bywalcem ale myśl o placku zawsze kierowała mnie do Was. Może w przyszłości jednak wrócicie do Wrocławia.

  17. Rodzinnie

    Byliśmy dziś z dziewczyną i rodzicami…..przemila obsługa czysto i schludnie. Dania rewelacyjne w smaku. Nic tylko polecać każdemu kto lubi smacznie zjeść.

  18. Anonim

    Bardzo smaczne i ładnie podane:) polecamy udko kaczki w sosie śliwkowym:) trafiliśmy „przypadkiem” ale na pewno wrócimy. Wrocławianie 🤗

  19. Bogusław

    Dziś zamówiłem zestawy obiadowe zup+ drugie danie niestety jedno i drugie z lekkim nadmiarem soli.
    Trzeba dodać że porcje duże i świeże i w sumie dobre tylko trochę zasłone.

  20. Kasia

    Przepyszny placek wegierski, od miesiaca co czwartek jestesmy „u Nowakow”. Jedliśmy rownież pierogi oraz pierś z kurczaka po parysku. Dzieciaki zachwalaja pierogi , kurczak także bardzo dobry

  21. Justyna

    Z całego serca polecam ! ♥️
    Mialam okazję dziś zjeść sałatkę z grillowanym kurczakiem i był to majstersztyk 😍 duża porcja, aż ledwo dało się zjeść, kurczak pyszny i w dużych ilościach, sałatka, warzywa i dwa rodzaje oliwek pierwszej świeżości ! Dodatkowo pyszne pieczywo i mega pyszne oliwy 🤤 najlepsza jaką jadłam 😊

Dodaj komentarz